h-assortiment

Aanplanten / verplanten
Deze maand kunnen prima diverse soorten planten worden aangeplant. Ook het verplanten kan vanaf november, omdat de planten dan in rust gaan. Let er bij het verplanten op dat de kluit zo groot mogelijk is. Gebruik altijd DCM Vivimus deze grond zorgt voor goede doorworteling. Zo kan u verplante boom of struik makkelijk opnieuw aanslaan.

alt  alt

Rhododendrons en heide hebben een zure bodem nodig. Voeg daarom altijd turf toe aan het plantgat. Ook kunt u ieder najaar de grond opnieuw aanzuren door turf te strooien, zo houdt u de grond zuur. In het najaar planten zorgt ervoor dat de planten goed kunnen inwortelen en hebben ze in het voorjaar als het warm wordt al voldoende nieuwe wortels gemaakt om water en voeding op te nemen. Geef Rhododendrons in het voorjaar en zomer extra water, omdat deze planten oppervlakkig wortelen, kunnen ze niet bij het diepere water.

Plant nu winterviolen en u heeft tot aan mei (misschien langer) bloeiende viooltjes. Deze dankbare planten hebben weinig onderhoud nodig. Ons advies is om ze in goede potgrond te planten. In onze eigen potgrond zit langzaamwerkende meststof, deze potgrond is ideaal voor in bloembakken.

Fruitbomen zoals appel en peer, maar ook framboos, druif en bessenstruiken kunnen nu prima worden geplant. In het voorjaar kunt u dan meteen van de prachtige bloesem genieten. Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld bestuiving, vraag het gerust!

Bloembollen zoals tulpen, narcis, crocus, keizerskroon e.d. kunnen nu geplant worden. Deze voorjaarsbloembollen geven als ze uitkomen het echte voorjaarsgevoel. Amaryllis kunnen binnen opgepot worden. Het duurt ongeveer 6 – 10 weken voordat de bloembol bloeit. Ook zijn weer snij-amaryllis verkrijgbaar.

Nachtvorst en vorst kan vanaf november regelmatiger voorkomen. Zorg er daarom voor dat u tijdig planten naar binnen haalt of dat u de vorst - beschermingsmaterialen naar binnenhaalt. Overwinter groenblijvende kuipplanten op een lichte standplaats en geef af en toe een beetje water. Bladverliezende kuipplanten kunt u het beste donker en droog wegzetten. Verplanten doet u het beste in het voorjaar.

Afgevallen blad moet van het gazon worden afgeharkt, zo kan het gras niet verstikken. Tijdens vorst niet op het gazon lopen.
Strooi speciale Najaarsgazon mest van DCM. Deze gazonmest zorgt voor sterk gras. Uit eigen ervaring kunnen wij u adviseren dat dit een mooi diepgroen en gezond gazon geeft.
alt
Crocussen kunnen nu in het gazon worden geplant. Plant ze in groepjes, dat geeft het mooiste resultaat. Wie dat wenst kan nu nog krokussen in zijn gazon steken. Je plant ze best uit in groepjes.


Leuke najaarsplanten zijn: o.a. Hei planten, Gaultheria (bergthee), calocehpahuls (grijs bolletje), Pyracantha (vuurdoorn), Pieris, Leucothoe en Skimmia.
alt alt alt 

In onze winkel kunt u vanaf het einde van deze maand ook terecht voor verse amaryllis snijbloem.
Samen met bijvoorbeeld Eucalyptus, Bandsalix, Cornus of andere takken die u bij ons kunt vinden kunt u mooie creaties maken.