h-assortiment

Aanplanten
Haagplanten zijn er in vele soorten, bijv. taxus, coniferen (langzaam en snelgroeiende), beuk (bladhoudend en bladverliezend), liguster en ook klimop wordt tegenwoordig vaak als haagplant door een draadhek gevlochten. (zie klimop)
Voor een lage haag zijn bijv. buxus, euonymus of lonicera geschikte soorten. 
Bij iedere tuin of border past een haag. Is er veel ruimte in de tuin voor een brede haag dan is een haag uit diverse planten ook mooi, kies voor veel variatie in bloeitijd en bladkleur en de haag heeft het hele jaar door een andere aanblik.

Haagplanten zijn uit de vollegrond vaak het goedkoopst. Deze kunnen worden geplant vanaf ca. eind oktober tot begin april (m.u.v. vorstperiode). Bij het aanplanten adviseren we om DCM Viviumus te gebruiken, deze grond zorgt ervoor dat de doorworteling sneller gaat. Hoe eerder en sneller de plant is doorgeworteld hoe groter de kans is dat de plant goed aanslaat en verder groeit. Beuken slaan vaak niet goed aan, uitval bij het planten is dan ook vaak normaal. Door bij het aanplanten ‘DCM Vivimus’ te gebruiken, wordt het percentage uitval verkleind naar ca 5%.


Bemesting

Een haag moet mooi groen zijn, daarom is bijmesten noodzakelijk.
Een goede meststof hiervoor is DCM hagen en taxus meststof.
Deze meststof bevat veel magnesium, dat zorgt voor een intense
groene kleur.
alt  
Buxus hagen kunnen het beste met buxusmeststof
worden bijgemest. Geef buxus ook kalk,
kalk zorgt voor een lage zuurtegraad.
Dit heeft de buxusplant nodig om meststoffen op te nemen.
alt alt

Snoei
Over het algemeen kunnen hagen het beste twee keer per jaar worden teruggesnoeid. Na de vorstperiode en na de zomer. Snoei altijd van onderen naar boven en als laatste de top van de haag. Handig is het om een lichaamsdeel als maat te gebruiken, bijvoorbeeld knie of schouderhoogte. Neem af en toe afstand om het resultaat te bekijken.
Snoei nooit bij zonnig weer, dan kan er namelijk bladverbranding optreden.
alt

 Vanaf eind oktober diverse haagplanten uit de vollegrond leverbaar.