h-assortiment

Herkennen
Door diverse oorzaken kunnen planten ziek worden of last krijgen van belagers. Er zijn veel plantenziektes en belagers. Voorbeeld van veel voorkomende ziektes zijn meeldauw & roest.
Enkele voorbeelden van belagers zijn luizen, spint, rups, mieren en witte vlieg.
Sommige zijn met het blote oog te zien, andere niet. Enkele belagers veroorzaken zelf geen schade, maar dragen een virus mee of maken een infectie waardoor de plant toch ziek wordt. Tijdig bestrijden is dan zeer voornaam om de schade te beperken. Weet u niet wat u plant markeert, neem dan de zieke plant mee of een tak ervan (niet te klein s.v.p.), wij helpen u graag verder.
Ook onkruiden en groene aanslag kunnen uw terras of tuin ontsieren. Voor veel ziektes, plagen, onkruiden en groene aanslag zijn diverse producten te verkrijgen.

Bestrijden
Voor diverse ziektes en belagers bestaan er middelen. Zowel chemisch als biologisch zijn de planten te behandelen. Alle middelen die in Nederland zijn toegestaan hebben een toelatingsnummer, deze worden jaarlijks bekeken en soms gebeurd het dat een middel uit de handel wordt genomen. Soms komt er dan een vervangend middel voor, maar vaak ook niet.
Heeft u hulp nodig bij het zoeken van het juiste bestrijdingsmiddel vraag gerust een van onze medewerkers, zij zijn allemaal gekwalificeerd en helpen u graag.

Voorkomen

Vaak ontstaan ziektes na een periode waarin de plant ‘stress’ heeft gehad. Bijv. wanneer er een extreem warme of natte periode is geweest zie je vaak dat meeldauw of luizen de kop opsteken. Door de planten ook tijdens een ‘stress’-periode extra te verzorgen zullen de bladeren, stengels en wortels sterk blijven en hebben ziektes en belagers nauwelijks kans.

U kunt bij ons gratis de Bayer Gids of Luxan Gids krijgen, daarin staan tuinproblemen duidelijk met een foto weergegeven. Ook vindt u hierin een advies van het gewasbeschermingsmiddel dat nodig is om het probleem op te lossen.

Taxuskever bestrijden:
Onderstaande afbeelding geeft de taxuskever en de taxuslarve weer. De kever wordt bijna nooit waargenomen, omdat deze alleen s'nachts te voooschijn komt.
De larve vreet aan de wortels van taxus, camelia, rhododendron en andere heesters. Is wit van kleur en ca. 1 cm groot.
Het bestrijden van larves kan alleen als de bodemtemperatuur boven 15 C is, met behulp van aaltjes.
Deze aaltjes kunt u bij ons bestellen.
Voor meer informatie neem gerust contact op.
alt Taxuskever / Taxuslarve