h-assortiment

Terrazzo bestaat uit gebroken natuursteen: marmer of zandsteenkorrels. De korrels worden gebonden met cement, water en eventueel glas, zand, marmermeel en kleurstoffen. Na het storten is het oppervlak ruw. De terrazzo wordt gepolijst zodat het even mooi glanzend wordt als marmer of graniet.

Onderhoud

Om de terrazzo op kleur te houden adviseren wij een impregneermiddel. Wanneer de terrazzo langere tijd blootgesteld wordt aan UV-straling (zon) en overige weers-invloeden, zal deze lichter van kleur worden. Door het aanbrengen van een inktlaag kan de terrazzo weer op kleur gebracht worden.
Let op met azijn, citroen of andere zure producten zoals wijn. Deze middelen hebben een bijtende werking, waardoor er doffe en ruwe plekken kunnen ontstaan. Theezakjes scheiden een kleurstof af die in de terrazzo trekt. Gelukkig kan de schade meestal eenvoudig worden hersteld.

De bovenstaande middelen werken perfect. U heeft dan twee middelen nodig voor een mooie zwarte pot.
Er is ook nog een andere zwartmaker voor terrazo potten. Dit middel strijkt u eenvoudig met een verfroller over de pot. Eerst zal de pot wat blauw-achtig uitslaan, maar langzaamaan trekt de kleur bij naar zwart.

alt