h-assortiment

Zomers heerlijk genieten van een terras of balkon vol bloeiers, dat kan!

Aanplanten
Zoekt u planten voor een zonnig gedeelte van uw tuin of planten voor een schaduw terras. Kies hiervoor het juiste soort. Zie Assortiment - Zomerbloeiers.
Plant de perkplanten altijd in goede potgrond. Kies hiervoor Terrasplantenpotgrond (samen gesteld door Wim Hendriks). Deze potgrond bevat de beste ingrediënten voor zomerbloeiers in potten. Ook is deze grond uitermate geschikt in de tuin.
Belangrijk is om na het aanplanten de planten goed aan te gieten met water (zonder meststoffen). De wortels maken zo meteen contact met de potgrond en zullen zo makkelijker gaan groeien.

Bemesting en watergeven
Voeding en water is heel belangrijk voor alle planten. Alleen door beide te geven, zullen ze weinig vatbaar zijn voor ziektes en plagen en goed doorbloeien.
Wij mensen hebben immers ook gezond voedsel nodig om goed te kunnen fuctioneren.

Meststof geven is heel eenvoudig. Neem hiervoor onze perkplantenmest. Steeds als u de zomerbloeiers water geeft, geeft u een eetlepel perkplantenmest mee in een bloemengieter van 10 liter.
Ook bij regenachtig weer is het belangrijk om voeding te geven. U kunt dan gerust een dubbele dosering meststof geven aan de zomerbloeiers. Zo komen ze makkelijker uit een periode met slecht weer. Hiermee wordt bedoelt dat ze niet vatbaar zullen zijn voor bijvoorbeeld meeldauw of luis.

Zien de bladeren fris, donkergroen dan geeft u voldoende voeding!
Denk er ook aan dat te weinig water minder erg is dan te veel water. Maak daarom altijd een gat onder in een bloempot, zo kan het overtollige water makkelijk eruit.

Snoeien
Zomerbloeiers snoeien is een tip die we vaak geven als men op vakantie gaat. Zo helpt u de verzorgers van uw tuin. Ook kunt u met deze tip makkelijk een paar dagen van huis zonder dat iemand de tuin verzorgt (mits het natuurlijk geen 30 C is).
Hoe gaat u te werk: Surfinia's, Verbena's, Bacopa's en andere hangplanten knipt voor ca. 1/3 terug. Geeft de planten daarna royaal water en voeding (met extra dosering) en ga daarna met een gerust hart op vakantie. Na ca. tien dagen zijn de planten weer mooi fris groen en bloeien ze tot laat in de herfst door.
Blijft de zomerbloeiers continue verzorgen met meststoffen, zo houdt u echt gezonde planten en bloemen tot laat in het jaar. Probeer het maar eens!

Wilt u graag meer informatie, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.